Underhållande simning i OS

43343-competitive-swimmingSommar-OS är i full gång och simning är grenen som briljerar mest i olika medier. Bland annat så har Sara Sjöström har gett Sverige världsrekord, medaljer och en helt ny storhetskänsla.

Världens största idrottsevenemang är äntligen igång och många vill följa denna fantastiska händelse och kanske betta på sommarspelen i Brasilien. Men det kan vara svårt att få tiden att räcka till att se alla tävlingar och sporter, tur är det att tekniken idag tillåter oss att se händelser i efterhand. De bästa idrottshändelserna hittills har skett på natten och för dem som missat några av de roligaste händelserna inom simning kommer här en lite recap.

Sjöströms guldregn och en amerikan

Ingen kan väl ändå ha undgått att Sara Sjöström tagit två medaljer på två dygn, varav en silver och en guld, samt att hon slagit världsrekord? Sjöström är i toppen av sin karriär just nu hennes manager kommer sätta henne i en av de högsta inkomstklasserna som idrottare i Sverige haft genom tiderna. Från börjat var hon redan en stjärna och en förhandstippad favorit, men nu har hon klargjort för världen att hon är en simmare i toppklass. Och detta kommer hon också få betalt för, hon har redan fyra stora sponsorer i H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley och man tror att hon kommer tjäna ungefär 10 miljoner per år under sin storhetstid. En annan simstjärna som också lyser extra just nu är omskrivna amerikanska simmaren Michael Phelps, som under OS tagit sitt 20 guld under karriären, hur stort är inte det? Även simmerskan Michelle Coleman har gjort bra ifrån sig och är glad över att få ha medverkat i en semifinal på 200 meter frisim. 

Underhållande TV-grafik

Något som fått mycket uppståndelse är hur de arrangerat TV-grafiken under vattentävlingarna i OS, speciellt under simhopp. Speciellt herrarnas simhopp har fått hela världen att skratta, eftersom det ser ut som att de hoppar nakna i många tävlingar, på grund av att informationsremsan placerats på precis rätt, eller fel, ställe under vissa stunder. Här är några av kommentarerna som kommit in på bilderna som inte får en att se på simhopp på samma sätt längre och lämnar oss fulla i skratt:

  • ”For a second, I thought maybe there was a Naked Olympics going on simultaneously with the regular Olympics”
  • ”Namngrafiken får dem att se nakna ut”.
  • ”Basically, pretend-naked diving is something we should all support.”
  • ”Ny gren i OS – nakensimhopp!”
 
 

Mer om Sport på TV